fredag 20 november 2009

veterinärbesök del 5

Ja klockan 7 imorse ringde väckarklockan och kvart i 8 satt vi packade hela lilla familjen i bilen och styrde vår resa mot Slöinge och Hallands Djursjukhus.
Lätt att hitta var det och det tog strax över en timma att köra dit.
Väl där så möttes vi av supertrevlig personal, kompetenta sköterskor och en underbar veterinär som var ett riktigt proffs. Quattro fick lugnande och sen var det röntgen..
Och ja, vi har faktiskt fått en diagnos, hör och häpna..och inte fan är det nån jäkla växtvärk vi snackar om..Det ska dom inte ha så länge, precis som jag trodde.
Var var det nu för fel på lillvovven då, jo, det finns 2 ben inne i benet så att säga och dom har inte växt samtidigt utan det ena benet är kortare än det andra..på båda frambenen. Detta innebär alltså att det längre benet trycker och bökar på armbågsleden vilket gör att hunden haltar.
Vad gör man nu åt detta då?
Jo, nu har Quattro en månad på sig att själv växa ikapp sig, vilket är fullt möjligt. Men annars blir det operation. Ni som känner till Virrans Lexus vet att han hade ett helvete med sitt ben, och blev opererad, samma operation blir i så fall aktuell för lilla Q.
Operationen innebär att man sågar av ett av benen i benet och låter det sen läka, alternativ sågar av och kortar ner ett av benen. Detta är inget vanligt problem bland hundar, det är därför det är så svårdiagnostiserat. Men det såg denna veterinären på en gång.
Det känns som ett ton lyftes av ens axlar när vi faktiskt fick en DIAGNOS, samt att loppet är definitivt inte kört. Trots att han är ordentligt stel så har det inte hunnit att bli allt för dåligt i benen så utsikterna efter en operation är väldigt goda, om det krävs en operation.
Sååå skönt att äntligen få veta!! Så nu är det bara att hoppas på att hans ben vill fortsätta växa, men bara vetskapen om att han faktiskt med största sannolikhet blir helt bra efter en OP känns så underbart skönt!!!!

Inga kommentarer: